Borcun konusu nedir?
Borcun konusu: Kısaca ifa (borcun konusu), borca dayanarak ifası veya yapılmaması vaat edilen eylemdir.
Borcun diğer adı nedir?
Bu iki kişi alacaklı ve borçludur. Alacaklının bakış açısından başvurulabilecek şey bir talep olarak kabul edilirken, borçlunun bakış açısından aynı sorun bir yükümlülük olarak ortaya çıkar. Bir borç veya talep, yasal anlamda bir hizmet olarak anılır.
Borcun konusu hangisi ile ifade edilir?
Borç: Bu, borçlar kanununa göre yerine getirilmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu, para ödemek, bir şey vermek (teslim etmek), bir şey yapmak veya yapmamak şeklinde olabilir. 1. İfa: Borcun konusu olan her şey.
Borç kavramı ne demek?
Borç, en geniş anlamıyla bir borç ilişkisini, daha dar anlamıyla ise borçlunun ödemekle yükümlü olduğu parasal değeri veya üstlendiği eylemi ifade eder. Hukuk alanındaki kullanımı geniş kapsamlı anlamıdır.
Borç türleri nelerdir?
Farklı borç türleri arasında teminatlı ve teminatsız krediler, dönen krediler ve taksitli krediler bulunur. Borç kategorileri arasında ipotekler, kredi kartı kredi limitleri, öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kişisel krediler de bulunabilir. Farklı borç türleri arasında teminatlı ve teminatsız krediler, dönen krediler ve taksitli krediler bulunur. Borç kategorileri arasında ipotekler, kredi kartı kredi limitleri, öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kişisel krediler de bulunabilir.
Muaccel olmak ne demek?
Acil; peşin ödeme; vadesi gelmiş; ödenmesi gereken hale gelmiş.
Borcu olan kişiye ne denir?
Borçlu: Borçlu, alacaklıyla arasındaki sözleşmesel ilişki nedeniyle ona karşı belirli bir edim yerine getirmekle yükümlü olan kişidir.
Edimin konusu nedir?
İfa, alacaklının borçludan borca dayalı olarak talep etmeye yetkili olduğu ve borçlunun yerine getirmekle yükümlü olduğu şeydir. Eylem, taraflar arasındaki hukuki ilişkinin konusunu oluşturur.
Borcun 3 kaynağı nedir?
Borcun kaynakları; sözleşme, haksız fiil, haksız zenginleşme.
Borç veren kişiye ne denir?
İkinci taraf genellikle borçlu veya yükümlü olarak adlandırılır. Birinci taraf alacaklı olarak adlandırılır; bu, mal, hizmet veya paranın borç verenidir. Alacaklılar genel olarak iki kategoriye ayrılır: teminatlı ve teminatsız. İkinci taraf genellikle borçlu veya yükümlü olarak adlandırılır. Birinci taraf alacaklı olarak adlandırılır; bu, mal, hizmet veya paranın borç verenidir. Alacaklılar genel olarak iki kategoriye ayrılır: teminatlı ve teminatsız.
Borcun sukutu nedir?
Borçlar hukuku, borç affının nedenlerini “borç affı” başlığı altında ele alır. Burada listelenen fesih nedenleri, bir borç ilişkisinden kaynaklanan fesih nedenleridir.
Geniş anlamda borç nedir?
En geniş anlamıyla, “borç” terimi borçlu ile alacaklı arasında kurulan tüm yasal ilişkiyi ifade eder. Bu yasal ilişkinin örnekleri arasında satın alma, kiralama ve ortaklık ilişkileri yer alır. İddianın konusu, borçlunun yerine getirmekle yükümlü olduğu hizmettir.
Borç ne demek din?
En geniş anlamıyla borç (veya yükümlülük), iki veya daha fazla kişi arasında, bunlardan birini diğerine veya her ikisine karşı bir eylemde bulunmaya mecbur eden yasal bir bağdır.
Çeşit borç nedir?
Bir borç türü, nesnesi türünün genel özellikleriyle belirlenen bir borçtur, örneğin tarımsal ürünler, seri üretim ürünleri (seri üretim). “Tükenmez cins (genus non perit)” ilkesi genel borçlar için geçerlidir. Bu nedenle, genel bir borcun borçlusu her durumda borcunu yerine getirmelidir.
Borç olarak ne demek?
Bir kişiyi başka bir kişiye bir şey vermeye, yapmaya veya yapmamaya mecbur eden yasal bir yükümlülüktür. Bir sözleşmeden, bir yasadan, haksız zenginleşmeden, bir haksız fiilden, bir sözleşme müzakeresindeki haksız bir eylemden veya ihmalden kaynaklanan bu yükümlülüğe bazen “dar anlamda yükümlülük” denir.
Borcu doğuran olay nedir?
Borcun kaynakları, borç ilişkisinin doğmasına yol açan sebeplerdir. Borcun kaynakları; sözleşme, haksız fiil, haksız zenginleşme.
Edimin konusu nedir?
İfa, alacaklının borçludan borca dayalı olarak talep etmeye yetkili olduğu ve borçlunun yerine getirmekle yükümlü olduğu şeydir. Eylem, taraflar arasındaki hukuki ilişkinin konusunu oluşturur.
Borcun ifası nedir?
BORCUN İFASI Alacaklının borç yükümlülüğünü sözleşmeye ve kanuna (gerekirse) uygun olarak yerine getirmesiyle tatmin olmasına ifa denir. İfa esasen borcun amacıdır ve alacaklı alacağına ifa ile kavuşur. Roma hukukunda ifa yerine solutio terimi kullanılmıştır.
Borcun sona ermesi nedir?
Bu bağlamda dar anlamda borcun sona ermesinin, borç ilişkisine bakılmaksızın borcun sona ermesi anlamına geldiği söylenebilir. Türk Borçlar Kanunu’nun 132 ve 161. maddeleri borcun sona ermesinin sebeplerini düzenlemektedir. Bunlar arasında; ibra, yenileme, alacaklı ve borçlu sıfatlarının birleşmesi, ifa imkânsızlığı, takas ve zamanaşımı yer almaktadır.