Uyaptan gerekçeli karara nasıl bakılır?
UYAP Vatandaş Portalına giriş yapın ve talepte bulunun.b) E-Devlet Kapısı. UYAP Vatandaş Portalına gelen bağlantıya tıkladıktan sonra “e-Devlet Üzerinden Giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri Sorgula” butonu. … e) Dosya talebi butonu. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Gerekçeli karar e-devlette görünür mü?
Gerekçeli karar yazıldığına dair ifade, işlemin tamamlandığı anlamına gelir. Gerekçe, mahkeme sonunda yazılan görüşte ayrıntılı olarak belirtilir. Bu ifade, mahkemede davası olan kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. Bu ifade, e-devlet konusu hakkında gerekçeli karar yazıldığı için de kullanılır.
Mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?
Kullanmakta olduğunuz yeni UYAP uygulamanızı (UYAP girişi) kaldırmanız ve “Yeni UYAP uygulaması ile giriş” seçeneğini kullanarak mevcut UYAP uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
Karara çıkmış dosya sonucu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Vatandaş Portalı’nda karara bağlanan dava dosyasının detaylarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma günü ve saatine kadar tüm bilgilere ulaşmak mümkündür.
Gerekçeli karar UYAP’a ne zaman düşer?
Başka bir deyişle, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu, zorlayıcı sebeplerin varlığı halinde mahkemelere gerekçeli karar vermeleri için en fazla bir ay süre tanımaktadır.
Mahkeme sonucu gerekçeli karar kaç günde çıkar?
Ceza mahkemesinde görülen davalarda, gerekçeli kararın hükmün açıklanmasından itibaren 15 gün içinde hazırlanması gerekir. Hukuk mahkemelerinin yetki alanına giren davalarda gerekçeli kararın hazırlanması için son tarih bir aydır. Bu son tarih, idari ve mali mahkemeler tarafından da bir ay olarak belirlenir.
Gerekçeli karar yazıldı simdi ne olacak?
Gerekçeli karar yazılı ise, avukatlar veya vatandaşlar tarafından UYAP’ta yapılan talep sonucu değerlendirilebilir ve ilgili talepte “gerekçeli karar yazılmıştır” notu yer alır. Bu ifade, gerekçeli kararın yetkili mahkeme tarafından yazıldığı ve UYAP’a kaydedildiği ve tarafların görüntülemesine açık olduğu anlamına gelir.
Gerekçeli karar nasıl tebliğ edilir?
Gerekçeli karar ne zaman tebliğ edilir? Gerekçeli kararın ne zaman tebliğ edileceğine dair açık bir yasal düzenleme yoktur. Ancak gerekçeli kararın imzalandıktan hemen sonra yazılı hale getirilmesi ve taraflara tebliğ edilmesi gerekse de bu konu ceza ve hukuk mahkemelerinde farklıdır.
Gerekçeli karar teslim alınmazsa ne olur?
Hakim tarafından yazılan gerekçeli karar, talep üzerine taraflara ve ilgili taraflara tebliğ edilir. Kararın tebliği, kararın ilgili taraflara iletilmek üzere posta yoluyla gönderilmesi anlamına gelir. Gerekçeli karar taraflara tebliğ edilmezse karar kesinleşmez.
Gerekçeli karar ne demek?
Gerekçeli karar, hakimin davada kararını neden ve niçin verdiğini açıkladığı karardır. Hukukumuza göre, hukuki işlem konusu olan bir uyuşmazlık hakkında karar vermek yeterli olmayıp, kararın gerekçesinin de açıkça belirtilmesi gerekmektedir.
Dava dosyasının içeriğini nasıl görebilirim?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Karara çıkmış dava ne zaman sonuçlanır?
Karara itiraz edilirse veya kesin bir karar değilse, kararın infazı mümkündür. Karar verilen bir dosya kesin bir dosyadır. Reddedilen bir dosya hakkında gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.
UYAP gerekçeli karar nasıl öğrenilir?
“Sisteme Giriş” butonuna tıklayın. “Dosya Talebi” butonuna tıklayın. Dosyanızın işlem gördüğü yeri girin: Adalet Bakanlığı, İdari Yargı veya Adli Tıp Kurumu, davanızın görüldüğü il. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve mahkemedeki cüzdan seri numarasını girin. “Sorgula” butonuna tıklayın.
E-devlette karara çıkmış ne demek?
Dava e-devlet üzerinden karara bağlanmışsa ne anlama gelir? E-devlet üzerinden dava kararı aldıysanız, tarafı olduğunuz davaya ilişkin mahkeme kararı kesinleşmiş demektir. Bu sonuca göre; davanın konusu olan iddia kabul edilebilir, reddedilebilir veya kısmen kabul edilip reddedilebilir.
Duruşma zaptı UYAP’a ne zaman düşer?
445/4 “Elektronik işlemler” başlıklı hükümde: “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre, gün sonunda sona erer.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 9. maddesinde: “Elektronik ortamda yapılan işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00:00’a kadar tamamlanması gerekir.” denilmektedir.
Gerekçeli karar nedir dosya sorgulama?
UYAP veya e-devlet üzerinden sorgulama yapıldığında dosya inceleme bölümündeki açıklamalarda “gerekçeli karar düzenlenmiştir” ifadesi yer almaktadır. Bu ifade, davayı gören hakimin mahkemede taraflara sunduğu karar maddesine “hangi hukuki temele dayanarak” ulaştığını göstermektedir.
Dava dosyasının içeriğini nasıl görebilirim?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
İcra dosyası detayı nasıl öğrenilir?
E-devlet üzerinden giriş yapıldıktan sonra UYAP Vatandaş Portalı açılır. Kişinin icra dosyalarına ulaşabilmesi için öncelikle “Sorgulama İşlemi” sonrasında açılan ekranda “Dosya Sorgulama” sekmesine giriş yapması gerekmektedir.
UYAP karara çıkmış ne demek?
Bir davada kesin karar verildiğinde, yasal süreç, yani temyiz veya istinaf prosedürü başlar. Karara itiraz edilirse veya kesin bir karar değilse, karar uygulanabilir. Karar verilen bir dosya kesin bir dosyadır.