İçeriğe geç

Ayçiçeğine Hangi Ot Ilacı Atılır

Ayçiçeğine ot ilacı ne zaman atılır?

İlaç, otlar üzerindeki damlacıklar kuruduktan sonra düşen yağmurla yıkanmaz. Uygulama süresince hava sıcaklığı 10 °C’nin üzerinde tutulursa ilacın etkinliği artar. İlaçlama, ayçiçeğinde 4-6 gerçek yaprak, yabancı otta ise 2-4 gerçek yaprak olduğunda yapılmalıdır.

Barox ot ilacı hangi bitkilerde kullanılır?

BAROX (İTHAL)Bitki adıZararlıDozaj YONCAAlman papatyası (Matricaria chamomilla)Çıkıştan sonra 150 ml/gün YONCAYabani hardal (Sinapis arvensis)Çıkıştan sonra 150 ml/gün SOYP Semizotu (Portulaca oleracea)Çıkıştan sonra 150 ml/gün SOJimam pamuğu (Abutilon theophrastii) Çıkıştan sonra 150 g/gün 11 satır daha

Ayçiçeğine ne iyi gelir?

Aşağıda önerilen gübre dozu, ayçiçeği yetiştirme alanlarında yaygın olarak bulunan bor, çinko ve potasyum eksikliklerini gidermek için yaprak gübresi olarak kullanılabilir. Gübre kullanılarak daha konsantre bir çözelti yapılabilir.

Ayrık otu ilacı kaç günde etkisini gösterir?

Nohut, mercimek ve ayçiçeğinde geniş yapraklı yabancı otlara karşı çıkış öncesi veya sonrası kullanılan seçici bir yabancı ot öldürücüdür. Uygulamadan sonra vücut tarafından hemen emilir ve 1-2 gün içinde gelişme durur ve hava sıcaklığına bağlı olarak ölümler meydana gelir.

Ayçiçeği hangi gübreyi sever?

Ayçiçeğinde sıvı gübre olarak Rekor Güre sıvı yaprak gübresi ve karıştırılarak uygulanabilen Bor Rekor sıvı yaprak gübresini öneriyoruz.

1 dönüme ne kadar ot ilacı atılır?

Dekara 15 cm³ ilaç atıldığına göre ilaçlama tankına doldurulması gereken ilaçlama miktarı: 15 x 20 = 300 cm³ veya 0,3 litredir. Bu da tanka 399,7 litre su ve 0,3 litre ilaç eklenmesi anlamına gelir. Önce tankın 1/3’ü su ile doldurulur ve 0,3 litre ilaç eklenip iyice karıştırılır.

Barox ot ilacı dekara ne kadar atılır?

Barox® dekara 20-40 lt su uygulanır. Yabancı ot çıkışından sonra (yabani ot erken büyüme evresindeyken) kullanılır. Uygulama zamanı yabancı otun büyüme dönemine bağlıdır ve genellikle ilk gerçek yaprak döneminden çiçeklenme öncesine kadardır.

Yeşil kurutan ot ilacı ne işe yarar?

Yeşil kurutma herbisiti en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Ürünü her ekim evresinden sonra çıkan yeşil bitkileri kurutmak ve tekrar çıkmasını önlemek için kullanabilirsiniz.

Bor hangi bitkilerde kullanılır?

Yüksek bor gereksinimi olan bitkiler için (örneğin ayçiçeği, yonca, şeker pancarı, patates, domates vb.), yaprakların bor içeriği 20 veya 25 mg/kg’ın altındaysa bor gübrelemesi önerilir. Tahıllar için, yaprakların bor içeriği 5 veya 10 mg/kg’ın altındaysa bor gübrelemesi düşünülmelidir.

Ayçiçeği verimi nasıl artırılır?

Ayçiçeği bitkisinin tüm büyüme mevsimi boyunca su ihtiyacı yaklaşık 700-800 mm’dir. civarındadır. Bu nedenle yüksek ve istenilen verimi elde etmek için, yağışın az olduğu yıllarda, sulamaya uygun yerlerde sulama suyunda farklılık yapılmalıdır.

Ayçiçeği neyi sevmez?

Işık ve güneşi seven bir tür olan ayçiçeği yeterli ışığa ihtiyaç duyar ve gölgeyi sevmez. Ayçiçeği, ağır killi topraklardan hafif kumlu topraklara, hafif asidik topraklardan alkali topraklara kadar çok çeşitli alanlarda yetişebilen bir bitkidir, çok ağır ve kumlu topraklar hariç.

Ayçiçeği bakımı nasıl yapılır?

Ayçiçeği BakımıGenç ayçiçeklerini her gün sulayın. Ayçiçeği fideleri kendilerini kurarken bol suya ihtiyaç duyarlar. … Toprak zayıf olduğunda ayçiçeklerini gübreleyin. … Ayçiçeklerini zararlılardan koruyun. … Sarı yapraklara dikkat edin. … Olgun ayçiçeklerinin sulanmasını azaltın. … Rüzgarlı havalarda ayçiçeklerini kazığa bağlama.

Ayçiçeğine ot ilacı atılır mı?

Ayçiçeklerinde yabancı ot kontrolü toprak pestisitleri veya bitki pestisitleri şeklinde pestisitlerle yapılır. Ekimden önce toprağa karıştırılarak kullanılır. Dar yapraklı ve geniş yapraklı yabancı otlara karşı etkilidir.

Ayrık otunu ne bitirir?

Malç toprağın nem dengesini korur ve yabani otların büyümesini zorlaştırır. Kanepe otunu kontrol etmenin bir diğer doğal yöntemi güneş enerjisidir. Güneş ışığı, kanepe otunun topraktaki köklerini kurutmak için kullanılabilir.

Ot ilacı yağmurdan kaç saat önce atılmalı?

Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Ot ilacı günün hangi saatinde atılır?

İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirir.

Ot ilacı yağmurdan kaç saat önce atılmalı?

Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Ot ilacı attıktan sonra sulama yapılır mı?

Yabancı ot çıkmasa bile, ilk uygulamadan 7-10 gün sonra ikinci uygulama yapılır. KIBELE® 490 SC’nin aktif hale gelebilmesi için nemli toprağa uygulama yapılmalı ve uygulamadan sonra yeterli yağış veya yağmurlama sulama yapılmalıdır.

20 Litre Suya Ne Kadar ot ilacı Konur?

TARIM Diyari’nin katkısı: 200 gram limon suyu ve 200 gram elma sirkesini karıştırın. Otlar 5 günde kuruyacaktır

Tavsiyeli Bağlantılar: Nikotin Isteği Ne Zaman Biter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort