Tebligatta 15 günlük süre nasıl hesaplanır?
Süreler, taraflara tebliğ edildiği gün veya kanunda öngörülen hallerde tebliğ gününde başlar. Süreler gün olarak belirlenmişse, tebliğ veya ilan günü dikkate alınmaz. Süre, son resmi tatil gününde sona erer.
Tebliğ tarihinden itibaren 10 gün nasıl hesaplanır?
(1) Günlük olarak belirlenen süreler, bildirimin yapıldığı günü izleyen günden itibaren başlar. (2) Sürenin hafta olarak belirlenmesi halinde, bildirimin yapıldığı günün son haftasına denk gelen günün çalışma saatinin bitiminde sona erer.
7 günlük süre nasıl hesaplanır hukuk?
Çalışma günlerinin belirlenmesinde sadece çalışma günleri hesaba katılır, resmi tatiller veya hafta içi günleri dikkate alınmaz. Örneğin, 21 Eylül Perşembe günü bildirilen yedi iş günü süresi, 1 Ekim Pazartesi günü (hafta sonu çalışılmayan yer açısından – Cumartesi ve Pazar) çalışma saatinin bitmesiyle sona erer.
Tebligat 5 gün nasıl hesaplanır?
Başka bir deyişle, elektronik teslimat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda gerçekleşmiş sayılır. Bildirimin daha önce veya sonra okunması, bildirim tarihini etkilemez.
15 günlük tebligat süresine hafta sonu dahil mi?
Son teslim tarihi gün olarak belirlendiğinde bildirim günü dikkate alınmaz. Son teslim tarihi son günün tatil saatinde (mesai saatinin sonu) sona erer. Süre hafta, ay veya yıl olarak belirlenmişse son hafta, ay veya yılda başladığı güne denk gelen günün tatil saatinde sona erer.
Tebliğden itibaren 2 hafta nasıl hesaplanır?
(1) Süreler gün olarak belirlenmişse, tebligat veya ilan günü dikkate alınmaz ve süre, son günün tatil döneminde sona erer. (2) Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmişse, başladığı günün son hafta, ay veya yılının ilgili gününün tatil döneminde sona erer.
10 günlük tebligat süresi ne zaman başlar?
Süreler gün olarak belirlenmişse, bildirim (veya duyuru) günü dikkate alınmaz. Süreler, duyuru tarihini izleyen günden itibaren başlar.
SGK tebliğ tarihinden itibaren 15 gün nasıl hesaplanır?
Oy pusulasının oy pusulasına yapıştırılmasından itibaren onbeş gün içinde muhataba tebligat yapılırsa tebligat yapıldığı gün, yapılmamışsa onbeşinci gün yapılmış sayılır.
Tebliğ tarihi nasıl belirlenir?
Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Örneğin, alıcının elektronik adresine 3 Ocak 2024 tarihinde ulaştırılan bir tebligatın tebligat tarihi, tebliğ tarihinden itibaren 5 gün sonra yani 8 Ocak 2024 olacaktır.
Tebligatın yapıldığı gün sayılır mı?
5271 sayılı CMK’nın “Sürelerin hesaplanması” başlıklı 39 uncu maddesinde; “(1) günde belirtilen süreler, bildirimin yapıldığı günü izleyen gün işlemeye başlar.” hükmü yer almaktadır. (2) Süre, hafta olarak belirlenmiş ise bildirimin yapıldığı haftanın son gününe denk gelen günün mesai saatinin bitimiyle sona erer.
Tefhimden itibaren 7 günlük süre ne zaman başlar?
Temyiz süresi ne kadardır? Temyiz, duruşmada kararın açıklanmasından itibaren yedi (7) gün içinde yapılmalıdır. Karar tarafların yokluğunda açıklanmışsa, yedi (7) günlük temyiz süresi kararın açıklandığı tarihten itibaren başlar.
7 günlük süre ne zaman başlar?
Yukarıdaki yasal düzenlemelere göre, sipariş onayında mal teslimi ve/veya hizmet sunumu için süre gün olarak belirlendiğinden, 7 günlük sürenin hesaplanması ertesi günden itibaren başlamalı, gecikmeksizin mal veya hizmetin teslim edildiği ilk gün dikkate alınacaktır.
Tebligat hafta sonu sayılır mı?
Bu konuda kanunda bir kısıtlama yoktur. Bu nedenle tebligat mesai saatleri dışında, gece, resmi tatillerde, resmi tatillerde, resmi tatillerde veya hafta sonlarında yapılabilir. Muhatap veya onun adına tebligat almaya yetkili kişi bu nedenle tebligatı almaktan vazgeçemez.
Tebliğ nasıl hesaplanır?
Örneğin, 24 Ekim’de e-tebligat yapılmışsa, tebligat tarihi 29 Ekim’dir, çünkü tebligat takip eden beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Ancak 29 Ekim ulusal bayram ve genel tatil günüdür, dolayısıyla hafta sonuna denk gelmiyorsa tebligat 30 Ekim’in sonunda yapılmış sayılır.
İhtarname tarihi mi tebliğ tarihi mi?
Bildirimden sonra yapılan ödemelerin yasal bir değeri yoktur. Bildirimler duyurulduğunda yasal olarak yürürlüğe girdiğinden, ödemeler duyuru tarihine göre yapılır. Çekme tarihi yalnızca aciliyet açısından önemlidir.
E-tebligatta 15 günlük süre ne zaman başlar?
7201 sayılı Tebligat Kanununun (Tebligat Kanunu) 7a/4 maddesi hükmüne göre: “Elektronik yolla yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı tarihten itibaren beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.” hükmü eklendi.
10 günlük tebligat süresi ne zaman başlar?
Süreler gün olarak belirlenmişse, bildirim (veya duyuru) günü dikkate alınmaz. Süreler, duyuru tarihini izleyen günden itibaren başlar.
Tebligat hafta sonu sayılır mı?
Bu konuda kanunda bir kısıtlama yoktur. Bu nedenle tebligat mesai saatleri dışında, gece, resmi tatillerde, resmi tatillerde, resmi tatillerde veya hafta sonlarında yapılabilir. Muhatap veya onun adına tebligat almaya yetkili kişi bu nedenle tebligatı almaktan vazgeçemez.
2 haftalık kesin süre ne zaman başlar?
Buna göre kanunda, istinaf başvurusu için iki haftalık kanuni (kesin) bir süre öngörülmüş olup, bu sürenin dava dilekçesinin tebliğinden itibaren başlayacağı açıkça belirtilmiştir.