İçeriğe geç

Melül Ne Demek Tdk

Melüllenme ne demek?

Eski çağlarda kullanılan bir kelime olan “melül” kelimesi, “üzüntü duymak”, “depresyona girmek” gibi anlamlar içerir. Günümüzde pek kullanılmayan melül kelimesine özellikle eski kitaplarda, şiirlerde ve şarkılarda rastlamak mümkündür.

Meyal ne demek TDK?

TDK’ya göre eğilim şu şekilde ifade edilmektedir; – yönelim, meyil.

Muskul durumdayim ne demek?

Anlamı: Zor, bir görevin veya durumun zor veya sorunlu olduğunu belirten bir terimdir. Bir şeyin çözülmesi veya üstesinden gelinmesi gereken bir engeli veya sorunu olduğunu belirtir.

Meçhul ne demek TDK?

İşte bilinmeyen kelimesinin TDK sözlük anlamı. Bilinmeyen kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Antik çağlardan günümüze kadar gelen ve Türkçe’de köklü bir yeri olan kelimeler arasındadır. Türk Dil Kurumu açısından bakarsak bu kelimenin Türkçe karşılığı “Bilinmeyen, bilinmeyen” olarak göze çarpmaktadır.

Melül melül bakıyorsun ne demek?

Melül kelimesi genellikle üzgün anlamına gelir. Melül kelimesi genellikle üzgün ve bitkin insanları temsil etmek için kullanılır. “Üzgün ​​görünmek” ifadesinin genel anlamı üzgün ve bitkin olarak bilinir.

Melullenme Deli Gönül sözü kime ait?

SORUMLULUK MAD GÖNÜLRepertuar No: 2895Yer – İlSİVAS İlçesi – KöyTokuş KöyüKaynak Kişi YÜKSEL YILDIZDerleyen: ERKAN SÜRMEN10 satır daha

Meyser ismi ne demek?

Savaş halindeki bir ordunun sol kanadı.

Ne demek tahayyül?

“Tahayyül” Arapça kökenli bir kelime olup Türkçede “hayal etmek, canlandırmak, düşünmek veya canlandırmak” anlamına gelir.

Meyus etmek ne demek TDK?

Meyus, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenlidir ve “umutsuz, umutsuz, moralsiz” anlamına gelir. Umutsuz bir kişi umutsuz hisseder ve gelecek hakkında olumsuz düşüncelere sahip olabilir.

Mülazım olmak ne demek?

3. Bir kimsenin yanında veya bir kuruluşta staj yapan kişi, stajyer: Sanatkâr ve memur çocukları (…) babalarının mesleğini sürdürürler, sanatkâr iseler babalarının işinde devam ederler, memur iseler babalarının bulunduğu şubeye mülazım (Musâhipzâde Celâl) olarak kaydolurlardı.

Mülhit olmak ne demek?

Özellikle İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren ilahiyat kitaplarında felsefi düşüncenin etkisi altında İslam dinini ve peygamberlik kurumunu eleştirmek ve filozofları peygamberlerin üstüne koymak için kullanılır. Bu tutuma sahip kişiye Mülhid (Mülhid) denir ve bu kişilerin oluşturduğu harekete “Melâhide” denir.

Meşgale olmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: meşgul.

Mükerrem ne demek TDK?

Tekrarlanmış, tekrarlanmış, tekrarlayan. Örnek cümle: “Bu listede yinelenen isimler var, bunları kaldırmamız gerekiyor.”

Lal olmuşum ne demek?

Lal kelimesi Farsçada “konuşamayan, dilsiz ve dilsiz” anlamlarına gelmektedir.

Müptedi ne demek TDK?

Geçmişte, dilde “muptedi” biçiminde Arapça kökenli bir kelime vardı. Eğitim alanında, elementary’nin İngilizce karşılığı “yeni bir başlangıç, bir eğitime yeni başlamak” anlamına gelir ve bir sıfat olarak “sadece başlamak” anlamında kullanılır. Bu terimin orijinal karşılığı Türkçe sözlükte gösterilmektedir.

Melmecir ne demek?

Melmecir Püre haline getirilerek veya aşırı pişirilerek eriyip dağılan meyve, sebze ve yiyecekler.

Meyillenmek ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: Eğim.

Mülayemet ne demek?

Şaka şaka.

Müselsel ne demek TDK?

Muselsel kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Silsile” kökünden türemiştir ve “ardışık, ardışık” anlamına gelir. Türkçede muselsel, ardışık veya ardışık olan nesneler veya olaylar için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort